OVER ONS

 

Kookatelier Korenbloem  2.0 is gelegen aan de Korenbloemstraat 2 in Beuningen, op loopafstand van het winkelcentrum. In het kookatelier worden met liefde en passie de heerlijkste gerechten bereid. Het kookatelier is verbonden aan het ouderlijk huis van Anthonie en  is overduidelijk vernoemd naar de straatnaam.  2.0 staat voor de moderne tijd, “hip en happening”.  

In 1957 hebben de ouders van Anthonie, Grad  Daanen en Leny Moorman, het huis  laten bouwen. Een vrijstaand huis met een grote tuin, waar een groot gedeelte bestemd was voor een eigen moestuin . Voordat het huis werd gebouwd heeft Grad samen met zijn vader Juske Daanen en zijn broer Wim eigenhandig de fruitbomen gerooid die op zijn erf stonden.  

 

MARTIN DE BOER

Koken is mijn passie, dit heb ik van huis uit meegekregen. Zowel mijn vader als mijn moeder kookte heel graag. Op mijn 15e stond ik  voor het eerst in een restaurantkeuken. Hier deed ik van alles, de mise en place, schoonmaken,  assisteren bij het koken en  gerechten doorgeven. Na mijn koksopleiding in Arnhem heb ik in diverse zaken in en rondom Nijmegen gewerkt. Zo leerde ik  het koks- en restaurantvak  goed kennen. Naast chef-kok  ben ik ook leermeester voor leerlingkoks en examinator op koksopleidingen. Ik werk graag met seizoensproducten en heb ook in mijn achtertuin een eigen kruidentuintje. Mijn specialiteit is het maken van wildgerechten. Erg lekker is de zelfgemaakte hazenpeper, dit kan ik ook aanleveren in buffetvorm.

Op 1 september 2018  kwam onze grote droom uit en is Kookatelier Korenbloem 2.0 officieel geopend. Samen met mijn vrouw, Anthonie Daanen, ben ik een eigen kookatelier gestart op loopafstand van het centrum van Beuningen. Het ouderlijk huis van mijn vrouw, gelegen aan Korenbloemstraat 2 , hebben we laten verbouwen en uitgebreid.  In het aangebouwde gedeelte is onder meer  ons kookatelier gekomen waar  ik de catering kan verzorgen en kookworkshops kan geven tot maximaal 8 personen. Walking dinner behoort ook tot de mogelijkheden.  De ruimte van het kookatelier  is geschikt voor 12 personen. Kookworkshops met 12 deelnemers is mogelijk, maar er zal dan in groepjes gewerkt gaan worden.

Wij vinden het heel belangrijk dat de kookworkshops in een gezellige sfeer worden gehouden. Ook onze dochter Romy, onlangs afgestudeerd voor gastvrouw in de horeca, zal haar steentje bijdragen. Zij kan ons assisteren, onze gasten mee ontvangen en uitleg geven over etiquette en wijnen.

 

ANTHONIE DE BOER-DAANEN

Na 31 jaar met veel plezier in Ewijk te hebben gewoond, zijn we in mei 2018 naar Beuningen verhuisd, terug naar mijn ouderlijk huis.  Dit huis is ondertussen verbouwd  naar de wensen van deze tijd.  Samen met Martin hier een eigen bedrijfje beginnen, is inderdaad een droom die uitkomt. De Korenbloemstraat is nog steeds een geweldige plek om te wonen !

Na jarenlang te hebben gewerkt als directiesecretaresse  bij de ABN AMRO vind ik het fantastisch om nu samen ons bedrijf te runnen. Onze gasten een fijne dag / avond bezorgen, is het leukste om te doen. 

 

  

 

ROMY DE BOER

Onze dochter Romy is afgestudeerd als zelfstandig werkend gastvrouw aan ROC de Leijgraaf in Cuijk. In diverse restaurants in en rond Nijmegen heeft ze stage gelopen . Ervaring heeft ze opgedaan in verschillende gerenommeerde bedrijven en hier leerde ze ook de kneepjes van het vak.

In het begin van de coronatijd is Romy begonnen aan de studie pedagogisch medewerkster. Ook deze studie heeft ze met succes afgerond en sinds november 2023 heeft ze een vaste baan bij een kinderopvang in Beuningen. Als het mogelijk is, assisteert Romy ons (incidenteel) bij grote cateringopdrachten.

 

 

 

THOM DE BOER

Onze Thom heeft zijn eigen frietwagen gebouwd, genaamd “Thommes Frites”. Inmiddels is hij in het bezit van 3 prachtige frietwagens, waar hij met zijn team heel Nederland mee doorrijdt. Een samenwerking met “Thommes Frites” is ook mogelijk, Kookatelier Korenbloem 2.0 kan bijvoorbeeld luxe koude hapjes verzorgen en Thommes Frites diverse snacks én friet. In de decembermaand  verkoopt hij overheerlijke oliebollen én appelbeignets. Voor meer informatie zie zijn eigen website www.thommesfrites.nl